U sjajnoj utakmici HMRK Zrinjski i Sloga podijelili bodove
Sjajan meč u Mostaru odigrali su HMRK Zrinjski i Sloga iz Gornjeg Vakufa

Oba tima imali šansu slaviti

U sjajnoj utakmici HMRK Zrinjski i Sloga podijelili bodove

Sjajan meč odigrali su večeras HMRK Zrinjski i RK Sloga Gornji Vakuf. U fantastičnoj atmosferi koju su upotpunili gostujući navijači, njih oko 100 i ekipe su podijelile bodove a na kraju je konačni rezultat bio 24:24.

Počelo je tvrdo, igrale su se sjajne obrane a golmani s obje strane su dominirali, posebno domaći Marino Paradžik koji je uspio zaključati svoja vrata gostujućim rukometašima prvih 15 minuta meča. Nastavio se igrati čvrst rukomet, a prvi su se izdvojili domaći rukometaši koji su poveli 9:6.

Ipak, velikom serijom od 4:0 rukometaši Sloge na odmor idu s prednošću 10:9 uz veliko zadovoljstvo njihovh mnogobrojnih navijača. 

U nastavku su napadi proradili s obje strane, jedno vrijeme igralo se gol za gol. U završnici su obje momčadi imale šansu ovaj meč okončati u svoju korist ali je završilo 24:24 što je nekako najrealnije u ovoj velikoj borbi dva sjajna takmaca. Marin Perić s 5, te Bošković, Marić, Džeba i Pavlović s po 4 pogotka predvodili su ujednačeni napad domaćina. Biljaka s 8 i Purić s 5 najbolji kod gostiju. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Džidić, Doko, Perić 5, Bošković 4, Šaravanja 1, Primorac, Vučina, Paradžik, Ivanović 2, Babić, Grbavac, Marić 4, Kožulj, Grgić, Džeba 4, Pavlović 4

RK Sloga: Demirović, Biljaka 8, Halebić 1, Dujmović, Demirović 1, Gekić, Ljutić 3, Softić, Močević, Alić, Đikić, Pokvić, Bilić 3, Petković, Purić 5, Abdurahmanović 3

Promo

Top Komentari

Humac
Kakva sjajna utakmica,Zrinjski u odnosu na prošlu sezonu nije ni sjena one ekipe.Sad će opet u polusezoni navrat nanos dovoditi igračka pojačanja ili trenera.Da bi ostali u ligi.Jer nemaju igrački kadar za to a o amaterskom vođenju trenera sa klupe ne treba ni trošiti riječi.Čovjek nema osjećaja za voditi igru bilo je jasno meni kao laiku a kamoli treneru do mene na tribinama.Koji mi je govorio da trener Zrinjskog nema osjećaj mijenjati ranije vratara kad upadne u negativnu seriju.Ili meni što je upalo u oči da treba promijenuti obranu sa 6-0 na 5-1 kad je vanjski šut dolazio uvijek sa istog mjesta.Ili asistencije.I to je mijenjao naopako stavljanjem flastera na šuteru a ne izlaženjem na devet metara.Klub već godinama kampanjski funkcionira.Daleko je najslabiji u sportskom društvu i osim Kupa nema za razliku od ostalih sportova nikakav rezultat.Za to je najveći krivac uprava kluba,ova i predhodne.Politički oktroirani aparatčici koji nemogu ni sebi zaraditi ni 100 KM a kamoli drugome.A kukaju da nemaju sponzora.Čemu oni služe u klubu,da im drugi daje pare koji oni ne mogu naći a da ga oni u bunar bacaju!?Nek se ugledaju na nogometaše ili košarkaše koji ne žive od politike nego od svojih dobrih ljudi koji vode uprave.Imali su i rukometaši prilike zaraditi npr.na Vistoropu ali ga puštaju besplatno u Zagreb koji će kasnije zaraditi na njemu.I koji je tako uništio ostale klubove u Hrvatskoj.Klub funkcionira samo sa svojim igračima ili razmjenom sa Izviđačem.Tako se ne funkcionira.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi