Danijel Šarić nakon sedam godina napušta Barcelonu

Bivši golman bh. reprezentacije

Danijel Šarić nakon sedam godina napušta Barcelonu

Bivši golman bh. reprezentacije Danijel Šarić će na kraju takmičarske sezone napustiti Barcelonu, u kojoj je proveo čak sedam godina.

Novi klub jednog od najboljih evropskih golmana je katarska Al-Qiyada, za koju će nastupati od naredne sezone.

"Barcelona me učinila boljim igračem i osobom u proteklih sedam godina", riječi su Sarića, koje su prenesene na zvaničnoj stranici katalonskog kluba.

U svojoj bogatoj karijeri, Šarić je između ostalog nastupao za Crvenu zvezdu, Slogu, Borac, Ademar Leon, Alcobendas i Portland San Antonio. Zanimljivo je da je u karijeri nastupao za četiri različite reprezentacije (SiCG, Srbija, BiH i Katar), a kruna reprezentativne karijere mu je srebrena medalja osvojena sa Katarom na Svjetskom prvenstvu 2015. godine.

Koliki je trag Šarić ostavio u Barceloni najbolja je potvrda video kojim su se od njega oprostili u ovom klubu. Kompilacija nekih od njegovih nezaboravnih poteza nazvana je "Gràcies Daniel Saric".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti