Bosna i Hercegovina je i zvanično izgubila još jednog velikog talenta

Elma Haličević debituje za Dansku

Bosna i Hercegovina je i zvanično izgubila još jednog velikog talenta

Haris Zilić

Bosna i Hercegovina je izgubila dosta sportskih talenata i vrhunskih igrača i igračica koje se odluče da igraju za druge države. Večeras je još jedan takav slučaj ozvaničen. Mlada rukometašice i jedna od najboljih mladih igračica Evrope, Elma Haličević debituje za Dansku na Evropskom prvenstvu.

Dankinje u prvom kolu grupne faze igraju duel protiv Slovenije, a Elma je u rosteru danske reprezentacije.

Ovo i zvanično znači da Elma u budućnosti neće moći nositi dres Bosne i Hercegovine jer sa Danskom nastupa na velikom takmičenju, odnosno upisat će prve zvanične seniorske minute.

Elma Haličević je pažnju na sebe skrenula prije dvije sezone kada je sa svega 18 godina debitovala za Esbjerg u Ligi prvaka i postigla je nekoliko pogodaka za ovaj danski tim.

Ćamila Mičijević nastupa za Hrvatsku i jedna je od najboljih rukoemtašica svijeta, a sada je Elma Haličević pod zastavom Danske.

Pospanost, ignorisanje RSBiH prethodnih godina dovelo je do ovakvog scenarija, a Elmi svakako želimo sreću i da sa reprezentacijom Danske ostvaruje što bolje rezultate.

Oglasi

Dankinje su i na ovom šampionatu jedne od favoritkinja za medalju, a prvenstvo se igra u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Pomenuto Evropsko prvenstvo bi moglo biti veoma zanimljivo jer su neke vodeće reprezentacije došle u podmlađenim sastavima to se najviše odnosi na Norvešku koja je apsolutni vladar posljednjih godina.

Naša seniroska reprezentacija sutra igra revanš utakmicu prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Izabranicama Alme Čehajić Hadžović treba trijumf od tri razlike protiv Grčke, obzirom da je Grčka u jučerašnjem duelu u Cazinu slavila sa 23:21.

I revanš duel se igra u Cazinu, a uspjeh naše selekcije značio bi i povratak na veliku scenu. Igrali bi onda glavne kvalifikacije za odlazak na SP sa najjačim selekcijama Starog kontinenta, prvi put nakon više od decenije magle u našem ženskom rukometu.

Top Komentari

volta
Djevojci se nema šta prigovorit, šta bi dobila da je odabrala Bosnu, vjerovatno bi spavala u podrumu hotela i bilo bi upitno svako gostovanje reprezentacije
10 6
Mirsad1705
Vrijeme je da uposlenici rukometnog saveza zarade svoje plate ili neka se povuku i prepuste svoje mjesto onima koji će pošteno raditi svoj posao.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi