Koronavirus u reprezentaciji Danske pred početak odbrane titule svjetskog prvaka

Problemi za Dance

Koronavirus u reprezentaciji Danske pred početak odbrane titule svjetskog prvaka

E. Škorić

U pomalo čudno vrijeme igra se i Svjetsko prvenstvo za rukometaše u Egiptu.

Neke reprezentacije poput Češke odbile su da igraju na turniru koji je počeo prije dva dana, dok mnoge druge reprezentacije imaju problema s izostancima igrača, upravo zbog koronavirusa.

Sada i branitelj naslova Danska dolazi u takvu situaciju, pa pred večerašnji meč s Bahreinom ostaje bez Emila Jakobsena, koji je pozitivan na covid-19. On je u izolaciji, a s njim ide i njegov cimer tokom boravka u Egipat Morten Olsen.

"Zaista smo tužni zbog onoga što se dogodilo Jakobsenu. Međutim, spremni smo za takvu situaciju i ponašat ćemo se u skladu sa svim protokolima. Danas i sutra obavit će testove i ako bude negativan, moći će se vratiti u momčad", rekao je sportski direktor reprezentacije Morten Henriksen.

Promo

Top Komentari

doctoroffootball
Da vidimo hoce li izbaciti Dance kako su rekli na početku ukoliko bude zaraženih igrača da ce repke izbaciti napolje.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi