Danska pobijedila Nizozemsku i vratila Srbiju u borbu za polufinale SP-a

Zadnje kolo će biti spektakularno

Danska pobijedila Nizozemsku i vratila Srbiju u borbu za polufinale SP-a

E. Čaušević

Rukometašice Danske savladale su danas Nizozemsku sa 27:24 i tako totalno zakomplikovale stvari u grupi 1.

Danska je odigrala odličan meč protiv Nizozemske koja je pobjedom skoro mogla osigurati plasman u polufinale. Ovako su se stvari zakomplikovale i čak Srbija ima šansu da se plasira među četiri najbolje ekipe svijeta.

Rukometašice Danske su od samog početka igrale fantastično, a prvo poluvrijeme dobile su sa 14:9. Nizozemska se u finišu meča uspjela vratiti na jedan gol zaostatka, no Danska je potom zaigrala još bolje i na kraju slavila sa 27:24.

Dansku je do pobjede vodila Hansen sa pet golova, dok je četiri dodala Ostergaard Jensen. U ekipi Nizozemske istakle su se Polman i Snelder sa po pet pogodaka.

U drugom meču ove grupe Norveška je lakše od očekivanog savladala Južnu Koreju sa 36:25.

U posljednjem kolu se za prolaz dalje bore Norveška, Njemačka, Nizozemska i Srbija i sigurno je danas očekuje spektakularna završnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi