Danska se poigrala sa Čileom, prvo poluvrijeme će se prepričavati

Jedan od domaćina turnira silovit na startu

Danska se poigrala sa Čileom, prvo poluvrijeme će se prepričavati

Utakmicom Njemačke i Koreje je danas otvoreno Svjetsko prvenstvo u rukometu, čiji su domaćini Njemačka i Danska.

Nakon Nijemaca, koji su Koreju savladali sa 30:19, ubjedljivu pobjedu slavili su i Danci protiv Čilea i to u susretu koji će ostati upamćen po nevjerovatnoj dominaciji domaćeg tima u prvom poluvremenu.

Danska je slavila sa 39:16, a već nakon prvog poluvremena je vodila sa nevjerovatnih 22:4. Da bude još zanimljivije, Čile je imao čast da povede sa 1:0, a onda su Danci napravili seriju 7:0 i poveli sa 7:1, kasnije i 8:2.

Čile postiže dva gola zaredom i rezultat je 8:4 za Dansku, koja od tog momenta pa do kraja poluvremena pravi nestvarnu seriju 14:0 uz nekoliko fenomenalnih golova, prvenstveno Mortensena i Hansena.

Čile je u drugom poluvremenu ipak pružio mnogo bolji otpor, ali Danci su i dalje bili i više nego dominantni, te su na kraju slavili sa 39:16. Treba istaći i da su domaćini u drugom dijelu odmorili najvažnije rukometaše.

Najbolji igrač utakmice bio je Casper Mortensen sa osam golova i to bez promašaja iz igre, a pratio ga je Mikkel Hansen sa sedam golova.

U narednom kolu, Danska će igrati protiv Tunisa dok će Čile odmjeriti snage sa Austrijom.

Svjetsko prvenstvo, Grupa C 1. kolo:
Danska - Čile 39:16 (22:4)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Danska: Green, Hald 3, Hansen M. 7, Hansen R 1, Landin Jacobsen, Landin 4, Larsen, Lauge 4, Lindberg 3, Markussen 3, Mollgaard 1, Mortensen 8, Nielsen 1, Olsen 2, Svan 4, Zachariassen 1.

Čile: Ayala 1, Barrientos, Baumann, Ceballos 1, Codina, Donosco, Feuchtmann E. 2, Feuchtmann E 2, Frelijj 2, Garcia, Oneto, Oyarzun 3, Pavez, Reyes, Salinas E 1, Salinas R 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi