Test je bio negativan: Poznato zašto Malinović nije igrao

Otkriveno i zašto nije bilo Prcea

Test je bio negativan: Poznato zašto Malinović nije igrao

Eldar Ganibegović

Rukometna reprezentacija BiH poražena je u drugom kolu Evropskog prvenstva protiv Češke 27:19.

Baš kao i u prvom kolu protiv Češke, veliki hendikep bio nam je neigranje Dejana Malinovića, pa smo ponovo u utakmicu ušli bez ijednog ljevaka, te desno krilo skoro da nismo ni koristili.

Danas nije bilo ni iskusnog Nikole Prcea, a selektor Ivica Obrvan je na press konferenciji otkrio zašto su izostala ova dva igrača.

Meč protiv Švedske Malinović je propustio jer je bio pozitivan na virus COVID-19, a novi test čekao je pred ovu utakmicu i nije ga dočekao.

Bar se tako mislilo. Sada se ispostavilo da je Malinović dobio negativan test uoči utakmice sa Češkom (danas popodne), no danas ipak nije nastupio jer se osjećao loše po dolasku u hotel u Bratislavi, te je naš stručni štab odlučio da ga sačuva.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Malinovića očekujemo u trećem kolu kada naša selekcija igra protiv Španije, a utakmica protiv reprezentacije s Pirineja na sporedu je za ponedjeljak od 18:00.

Nikole Prcea nije bilo jer je osjećao bol u koljenu, pa je Obrvan odlučio da ga dodatno odmori za duel sa Španijom. Također, danas je htio nešto bržu igru, pa nije bilo razloga da se rizikuje s našom rukometnom legendom.

Top Komentari

RZ88
Boli njih ku*ac za repku prvo od trenera kreni. To državu ne osjeća ni sekunde. Malo je njih ko Prce.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti