Derbi bez neizvjesnosti: Izviđač se poigrao s Maglajem

Ubjedljiva pobjeda Skauta

Derbi bez neizvjesnosti: Izviđač se poigrao s Maglajem

Adnan Beganović

U derbiju 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Izviđača su u Ljubuškom sa ubjedljivih 39:18 savladali Maglaj, koji je na večerašnje gostovvanje stigao bez nekoliko bitnih igrača (Čičkušić, Hadžihasić, Mehinagić).

Duel Izviđača i Maglaja nije opravdao očekivanja pošto se s obzirom na položaj na tabeli očekivalo mnogo uzbudljivijih 60 minuta. Međutim, na terenu u Ljubuškom je večeras postojala samo jedna ekipa i to ona domaća.

Izabranici Zdenka Grbavca su još jednom pokazali svoju snagu i bez većih problema su nadigrali jedno od najprijatnijih iznenađenje dosadašnjeg dijela sezona.

Već nakon prvih 30 minuta bilo je jasno ko će pobijediti (18:9), no i uprkos sigurnom vodstvu domaći ni u drugom dijelu nisu posustajali, te su na kraju zasluženo slavili rezultatom 39:18.

Najefikasniji u redovima Izviđača bili su Kristijan Jarak sa deset, te David Mandić i Ante Grbavac sa po sedam pogodaka, dok su kod večeras slabih gostiju iz Maglaja najučinkovitiji bili Addi Kujrić sa pet, te Kenan Bradarić sa četiri pogodaka.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 26. kolo:

Izviđač - Maglaj 39:18 (18:9)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

IZVIĐAČ: Ivanković, Grbavac, Miličević 2, Ereš 4, Grgić, Mandić 7, Čutura 1, Jarak 10, Šarac 1, Ante Grbavac 7, Primorac 1, Josip Grbavac, Pavlak 1, Hrstić 2, Rodin, Ivan Ereš. Trener: Zdenko Grbavac.

MAGLAJ: Džambegović, Totaj, Bradarić 4, Nenadović, Husarkić, Kujrić 5, Mutapčić, Karabegović, Ridžal 1, Abdurahmanović 2, Smajlović 3, Ćosić 3, Ramović. Trener Mahmut Obralić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi