Derbi meč rukometne Premijer lige neće biti u direktnom TV prijenosu zbog bizarnog razloga

Potvrdili iz RK Sloboda

Derbi meč rukometne Premijer lige neće biti u direktnom TV prijenosu zbog bizarnog razloga

S. Mlaćo
Derbi meč rukometne Premijer lige koji se večeras igra u Tuzli između RK Sloboda i RK Borac neće biti u direktnom TV prijenosu.

To je ranije najavljeno, no iz RK Sloboda su potvrdili da prijenosa neće biti zbog teške situacije u BHRT.

"Poštovani,

kao što vam poznato Porezna uprava Federacije BiH blokirala je račun BHRT-a, te je na snazi obustava službenih putovanja van Sarajeva. Očekivali smo, i nadali se da će račun biti odblokiran do danas, i da ćemo moći realizirati planirani prijenos utakmice Sloboda – Borac. Nažalost, to se nije desilo, pa smo prisiljeni otkazati svoj dolazak u Tuzlu. Nadamo se da razumijete naš položaj i situaciju u kojoj se nalazimo. Do nekih boljih vremena, srdačan pozdrav.", stoji u mailu koji je BHRT poslao RK Sloboda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zbog teške situacije na BHRT-u otkazan je prijenos večerašnje utakmice 15. kola Premijer lige BiH: RK Sloboda - RK Borac...

Posted by RK Sloboda on Saturday, December 18, 2021

Iz Slobode su objavili da će ipak meč prenositi na svom Youtube kanalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi