RK Borac osvojio jesenju titulu, danas želi nove bodove

Sjajna forma Banjalučana

RK Borac osvojio jesenju titulu, danas želi nove bodove

S. Mlaćo
Rukometaši Borca su osigurali jesenju titulu, a danas će nove bodove tražiti protiv Konjuha iz Živinica.

Banjalučani se nadaju novim bodovima, a u timu vlada sjajna atmosfera.

“Svjesni smo potencijala koji ekipa ima, ali čvrsto stojimo na zemlji i niko ne razmišlja niti priča o tituli. Momci stasavaju kroz neizvjesne završnice, imali smo šest mečeva koje smo dobili u finišu a to su mečevi gdje se puno uči. Na nama je međutim da nastavimo sa dobrim radom i budemo još bolji i kvalitetniji“, rekao je trener Borca Marko Mikić, te dodao.

“Mislim da su napravili pravi potez kad su pružili šansu svojimmladim igračima. Uz Izviđač su ekipa koja je sigurno najkvalitetnija u tranziciji i na taj segment moramo da obratimo pažnju. Imamo povreda tako da ćemo vidjeti u kom sastavu ćemo istrčati i uprkos tome želimo da nastavimo da igramo kao i dosad”.

Zadovoljan je i ove sezone sjajni Luka Perić.

“Igramo dobro i to želimo da nastavimo i u narednom meču pred svojom publikom koju ovom prilikom pozivam da dođe i da nas podrži. Analizirali smo rivala i na nama je da slušamo stručni štab kako bi došli do novog uspjeha. Ono na čemu svakako radimo je da smanjimo oscilacije, mi smo mlad tim koji ima uspone i padove i dosta radimo na tome“, dodao je Perić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti