Derventa slavila kod nemoćne Bosne

Premijer liga BiH za rukometaše

Derventa slavila kod nemoćne Bosne

Rukometaši sarajevske Bosne izgubili su danas u Skenderiji u okviru 13. kola Premijer lige BiH od Dervente rezultatom 27:36.

Domaći rukometaši su uspjeli parirati gostima iz Dervente samo u prvom poluvremenu. Bosna je na odmor otišla sa prednošću 13:12. Ipak, gosti su u nastavak meča ušli znatno bolje, pa su veoma brzo napravili seriju 8:2 i poveli 15:20.

Do kraja meča samo su povećavali svoju prednost sve do konačni 27-36. Derventu je do pobjede vodio Goran Zemunović sa devet postignutih golova, dok je Vukašin Zekić dodao osam. S druge strane Nebojša Vojvodić je imao sedam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bosna je ovim porazom ostala na 15. mjestu, dok je Derventi ovo bila osam pobjeda i nalaze se na poziciji 4. Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.