Doborac proziva 24. jula, za sada odrađen jako dobar prijelazni rok

Gračanlije ubrzo kreću sa pripremama

Doborac proziva 24. jula, za sada odrađen jako dobar prijelazni rok

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice prošle sezone nisu uspjeli da ispune svoj cilj, a to je bio plasman u neko od evropskih takmičenja.

Ove sezone, cilj za ekipu koju sa klupe predvodi Damir Doborac biti će isti, ali naravno ukoliko se ukaže prilika neće se bojati da napadnu ni prvo mjesto.

Prozivka za rukometaše Gračanice zakazana je za ponedeljak 24. jula, te se očekuje da Doborac nametne žestok tempo rada.

Uprkos velikim vrućinama Doborac je poznat po tome da nikada ne štedi svoje igrače, ali su tokom sezone uvijek među dvije ili tri najspremnije ekipe u ligi.

Radile su Gračanlije i na igračkom kadru pred nastavak sezone. Klub je napustilo nekoliko igrača, ali se izdvaja odlazak Trkulje.

Kada je riječ o dolascima, za sada su iz ovog kluba predstavili tri pojačanja, a za jedno tvrde da je najveće pojačanje ove sezone u Premijer ligi BiH.

Oglasi

Ekipu iz Gračanice jučer je pojačao Adnan Isaković koji je došao iz redova RK Vogošća.

Osim njega stigao je i novi pivot, a radi se o Ameru Demiroviću koji će sa Mehićem čini par pivota u RK Gračanica u narednoj sezoni.

Ipak, pojačanje o kojem se najviše govori sasvim sigurno je povratak reprezentativca Bosne i Hercegovine, Dine Hamidovića.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Hamidović je u dresu Gračanice pružao sjajne partije prije odlaska u Sloveniju, a nakon kraće evropske avanture, vratio se u svoj matični klub.

Nema sumnje da bi osvajanje ejdnog trofeja bila velika nagrada za njihove navijače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi