Dodatno proširenje: Kompletirani učesnici SEHA Lige

Poznat i deseti klub

Dodatno proširenje: Kompletirani učesnici SEHA Lige

Izvršni odbor SEHA Gazprom lige odlučio je o desetom učesniku ovogodišnje, osme po redu sezone regionalnog rukometnog takmičenja.

Deseti klub koji će učestvovati u predstojećoj sezoni SEHA Gazprom lige je CSA Steaua Bucurest iz Rumunije.

Uz učešće rumunskih vicešampiona regionalna liga proširuje se dodatno što doprinosi popularizaciji klubova, lige i rukometa uopće

"Veoma smo zadovoljni što smo odabrali desetog učesnika SEHA lige. Steaua Bucurest je dvostruki evropski šampion. Veoma smo ponosni što imamo klub sa toliko bogatom istorijom rukometa koji se takmiči u našoj ligi i nadamo se da će ova sezona donijeti puno uzbuđenja u glavnom gradu Rumunije kao i u svim drugim zemljama koje su dio SEHA Gazprom lige", rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsjednik lige.

"Kada smo bili pozvani u SEHA ligu, svi igrači mog tima su bili vrlo sretni. To je novi izazov za sve, novo iskustvo za naš klub. Vrlo je teško igrati četiri takmičenja, ali ne možete se baviti sportom bez posla i žrtvovanja. Takođe, navijači rukometaša u Bukureštu su veoma entuzijazični da vide sve ove poznate timove u našem gradu", rekao je Vasile Stinga, generalni menadžer Steaue.

Klubovi koji će učestvovati u sezoni 2018/19. godine su:

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

HC Izviđač CO (BIH)
HC Meshkov Brest (BLR)
HC Metalurg (MKD)
HC Nexe (CRO)
HC PPD Zagreb (CRO)
HC Steaua Bucuresti (ROU)
HC Tatran Prešov (SVK)
HC Vardar (MKD)
HC Vojvodina (SRB)
HC Železničar (SRB)

Utakmice prvog kola u sezoni 2018/19 sezone zakazane su za utorak, 28. avgust i srijedu, 29. avgust 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi