Dubica rastužila Mejdan
Labudice nisu obradovale domaće navijače

Sjajna rukometna predstava u Tuzli pripala gošćama.

Dubica rastužila Mejdan

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 9. kolu Premijer lige BiH Jedinstvo je poraženo od Dubice rezultatom 28:30 (17:15).

Sjajan meč 9. kola Premijer lige BiH za rukometašice odigran je večeras u Malom Mejdanu. Domaće Jedinstvo učinilo je sve da pobijedi neugodnu Dubicu, no na kraju su slavile mlade i rastrčane gošće.

Jedinstvo je u prvom poluvremenu imalo prednost 17:15, u pojedinim momentima drugog dijela i tri gola razlike, no brza ekipa Dubice koristi svaku grešku Labudica i meč odvodi u triler završnicu. Igralo se gol za gol, svaka greška se skupo plaćala, a nakon što je u 58. minuti Jedinstvo ostalo sa igračicom manje, Dubica je taj poklon iskoristila da ostvari pobjedu 28:30.

U redovima pobjedničkog sastava po 11 golova su postigle Jovana Ilić i Dajana Ignjatović. Briljirala je i golmanica Ivana Vujić sa 15 odbrana!

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U sastavu Jedinstva Zorana Miličević je postigla osam, a Marijana Trbojević sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi