Labudice u dramatičnom finišu bolje od Mire
Admira Zvekić odigrala je maestralnu partiju u večerašnjem susretu

Izabranice Elmira Grabčanovića prekinule su niz poraza

Labudice u dramatičnom finišu bolje od Mire

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 7. Kolu Premijer lige BiH za rukometašice Jedinstvo je ostvarilo vrijednu domaću pobjedu nad Mirom rezultatom 31:30 (18:13).

Desetkovane Labudice u prvom poluvremenu su odigrale sjajan meč, vodile cijelo vrijeme i sa pet golova prednosti otišle na odmor. Ipak, u nastavku meča Mira je pokazala zbog čega je u vrhu tabele.

Nakon deset minuta igre u anstavku Prijedorčanke su stigle do egala 20:20, Labudice bježe na 23:21, no do kraja susreta u Malom Mejdanu je viđena prava drama.

Dvije minute prije kraja domaće rukometašice imaju prednost 30:28, Mira smanjuje na 30:29, no golom Zvekićeve Jedinstvo je ponovo na plus dva razlike (31:29). Prijedorčanke smanjuju na 31:30, Tuzlanke u dva navrata imaju priliku za postizanje gola, no golmanica gošći Bogdana Sekulić brani njihove pokušaje. Mira je imala sedam sekundi za napad i eventualni remi, ali nisu uspjele.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Admira Zvekić sa 12, te Teodora Savić sa šest i Mastea Šumelj sa pet golova predvodile su Jedinstvo do velike pobjede. Kod Mire najefikasnije su bile Dragana i Jelena Mutić sa po sedam postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi