Dva gola Burića u sjajnom meču Nantesa i PSG-a
(Foto: EPA)

Remi u derbiju

Dva gola Burića u sjajnom meču Nantesa i PSG-a

M. Šljivak

Rukometaši Nantesa i PSG-a remizirali su (27:27) u derbi susretu 12. kola francuskog prvenstva.

Nantes je bolje ušao u meč. Od samog početka imali su vodstvo, a već u devetoj minuti imali su jako dobra tri gola prednosti (5:2).

Međutim, PSG se potom budi. Potpuno su okrenuli meč na svoju stranu, pojačali su igru u odbrani što im je donijelo rezultat i uz odličnu napadačku igru već u 18. minuti imaju plus dva, 8:10.

Do kraja prvog poluvremena igralo se uglavnom gol za gol. PSG je čuvao prednost, imali su u jednom trenutku i tri gola prednosti, a na odmor su gosti otišli sa dva razlike, 13:15.

Imao je na otvaranju drugog poluvremena pariški tim odlazi na plus četiri (14:18), ali se Nantes nije predavao, iako su konstantno jurili rezultat.

Domaći rukometaši su u periodu od 45. do 50. minute uspjeli da naprave sjajnu seriju od 4:0 i da nakon dugo vremena ponovo povedu, 23:22.

Do kraja meča odbrane su bile zaista odlične. Napad je donio igru gol za gol, a veliku šansu da osiguraju pobjedu domaći propuštaju u 58. minuti kada su imali plus jedan i sedmerac, ali udarac Lazarova spašava Corrales.

U veoma neizvjesnoj završnici nismo dobili pobjednika. PSG je imao 26:27, ali je Tournat na 20 sekundi do kraja pogodio za izjednačenje rezultata na 27:27.

PSG je uzeo minut odmar na osam sekundi do kraja. Imali su zadnji pokušaj na meču, kojeg ipak nisu iskoristili i meč je završen neriješenim rezultatom, 27:27.

Bh. reprezentativac Senjamin Burić je u domaćem timu postigao dva gola i imao je stoprocentan učinak, a najefikasniji u domaćem timu bio je Nicolas Tournat sa osam golova. Golman Cyril Dumoulin je upisao 16 odbrana. Kod PSG-a najefikasniji je bio Nedim Remli sa osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti