Zagreb nestao sa parketa u drugom poluvremenu i doživio težak poraz u Celju
Zagreb je današnjim porazom pao na posljednje mjesto sa istim brojem bodova kao Motor (Foto: EPA)

Rukometna Liga prvaka donijela dva iznenađenja

Zagreb nestao sa parketa u drugom poluvremenu i doživio težak poraz u Celju

M. Šljivak

Rukometaši Celja savladali su u 8. kolu Lige prvaka PPD Zagreb sa uvjerljivih 30:21.

Za Celje je ova utakmica bila od velike važnosti, ali se nakon 30 minuta činilo kako će put do pobjede biti veoma težak.

Prvo poluvrijeme je domaći tim riješio u svoju korist rezultatom 10:9, a u nastavku su potpuno razbili Zagreb koji je jednostavno nestao sa parketa.

Celje je koristilo svaku šansu da dođe do laganih golova, Ferlin je bio odličan na golu, pa je domaći tim na kraju potpuno razbio protivnika i došao je do pobjede od devet golova razlik.

Pored odličnog golmana Ferlina koji je imao 14 odbrana Celje su do trijumfa vodili Branko Vujović sa sedam i Tilen Kodrin sa šest golova, dok je Rok Ovniček postigao pet.

Sa druge strane kod Zagreba je najefikasniji bio Zlatko Horvat sa pet golova, a bh. rukometaš Senjamin Burić je postigao jedan gol.

Treba svakako istaći da je Motor senzacionalno pobijedio na gostovanju Nantes 23:27, dok je meč Szegeda i Skjerna završen bez pobjednika, 33:33.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi