Dvanaest klubova želi kraj sezone u Premijer ligi BiH, ali bez proširenja lige

Žele da se poštuju propozicije

Dvanaest klubova želi kraj sezone u Premijer ligi BiH, ali bez proširenja lige

Esmer Oštraković

Nakon što je Komesar Premijer lige Bosne i Hercegovine, Srđan Jović, donio odluku o okončanju sezone 2019./2020. podiglo se mnogo prašine oko svega.

Izvršni odbor RSBiH odluku komesara smatra nevažećom, te se poziva na član statuta 69, te navodi da u vandrednim okolnostima takvu odluku može donijeti samo Upravni odbor koji će sutra imati sjednicu i razgovarati o toj temi, kao i o temi proširivanja lige.

Predstavnici tri rukometna kluba, Vladimir Branković (RK Borac), Adnan Delić (RK Bosna Visoko), te Fetah Kadrić (RK Vogošća) danas su na press konferenciji objavili zajedničko saopćenje u kojem podržavaju zavšretak takmičenja.

Oni smatraju kako su stavovi 12 klubova jedinstveni i da nema sumnje da će istrajati u njima. Ne žele nastavak lige, ali ni proširenje lige.

Smatraju da se trebaju poštovati propozicije donesene pred poletak sezone 2019./2020., te odluke koje je donio UO RSBiH u septembru prošle godine, a to je da tri posljednjeplasirane ekipe napuštaju Premier ligu, a da prvaci Prve federalne lige Sjever i Jug, te prvak Prve lige RS budu novi članovi Premier lige Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zajedničko saopćenje podržalo je 12 klubova Premijer lige – Borac m:tel (Banja Luka), Bosna Vispak (Visoko), Lokomitiva (Brčko), Sloboda (Tuzla), Leotar (Trebinje), Sloga (Doboj), Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje), Slavija (Isočno Sarajevo), Vogošća Poljine hills, Konjuh (Živinice), Maglaj i Drina (Zvornik).

Sjednica UO RSBiH zakazana je za sutra u 12.00 sati u prostorijama Rukometnog saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti