Komesar rukometne Premijer lige BiH, Srđan Jović: Šta bi bilo da se nisam oglasio?

Govorio za SportSport.ba

Komesar rukometne Premijer lige BiH, Srđan Jović: Šta bi bilo da se nisam oglasio?

E. Oštraković

Danas je i zvanično okončana rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine, te je usvojeno ostvareno stanje na tabeli u trenutku prekida lige.

Odluku je donio komesar lige, Srđan Jović, a mnogi klubovi, ali i ljudi u svijetu rukometa smatraju da on nije imao nadležnost da donese ovakvu odluku.

Kontaktirali smo komesara lige, Srđana Jovića, koji je za SportSport.ba objasnio cijelu situaciji, te obrazložio zašto je donio odluku.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Radio sam po normativima. To što neki govore da sam bio pod pritiskom, pritisaka nije bilo sa bilo koje strane. Jednostavno kalendar takmičenja je istekao i ja sam morao donijeti takvu odluku. To je prvostepena odluka, a imate i odluke Federalnog saveza, kao i saveza Republike srpske, te su oni okončali svoja prvenstva", rekao je Jović, te je dodao:

"Ponavljam ovo je prvostepena odluka i komesar sprovodi takmičenje. Kalendar takmičenja je istekao i ja nisam imao nikakvu drugu opciju. Šta bi bilo da nisam donio nikakvu odluku jer sam dužan da se oglasim", završio je Srđan Jović, komesar rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti