EHF će suspendovati RSBiH, reprezentacija bez učešća u kvalifikacijama!
Iz EHF-a žele da se uključe nadležne institucije i da se očituju do 20. avgusta

Stiglo pismo u Olimpijski komitet BiH

EHF će suspendovati RSBiH, reprezentacija bez učešća u kvalifikacijama!

Danas je iz ureda Predsjednika EHF upućeno oštro pismo Olimpijskom komitetu BiH i Ministarstvu civilnih poslova, a u vezi sa situacijom u Rukometnom Savezu BiH.

Između ostalog, u pismu se navodi da je EHF uvijek imao razumijevanja za rukomet u BiH zbog rukometnih entuzijasta i zbog kvaliteta na međunarodnoj sceni, ali da je uvijek u razmatranje uzimao i kompleksnu političku situaciju u BiH. Naglašeno je i da je EHF do sada organizirao nekoliko događaja, a posljednji je Turnir u Tuzli.

EHF ima potpune informacije o stanju u RSBiH kada su u pitanju pravni, financijski i organizacijski aspekt, a naglašavaju da je odlaskom generalnog sekretara koja je bila posljednja kontaktna tačka, čak i bez svoje kancelarije, odlučujući korak na odgovornim tijelima u BiH koja se moraju uključiti kako bi se izbjegla ozbiljna šteta prema rukometu u BiH i reputaciji RSBiH u svijetu sporta.

Pod sadašnjim uvjetima, niti jedan tim iz BiH ne može učestvovati u EHF takmičenjima ove sezone, niti reprezentacija može učestvovati u kvalifikacijama za EURO 2020.

Upravni odbor EHF će morati suspendirati BiH na narednoj sjednici sredinom septembra što će imati posljedice za sve predstavnike na tehničkom i takmičarskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama. EHF očekuje jasan stav do 20. augusta 2018. EHF će paralelno ovom pismu upoznati i IHF u vezi sa situacijom, kao i sve one koji su bili imenovani kao odogovorna lica u prethodnom periodu.

EHF žali zbog svega i traži uključivanje nadležnih institucija.

Top Komentari

Benjamingst
Politika u drzavi loasa, i rade mmogi iznutra da uniste sport u BiH. Dovoljno je vidjeti da od kraja rata drzava nije nista uradipa za sport BiH.
19 1
Medo-Brundo
Gori smo od Ugande
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi