Švedska opravdala ulogu velikog favorita protiv Bosne i Hercegovine
FOTO: EPA

Na startu EURO-a

Švedska opravdala ulogu velikog favorita protiv Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. U prvoj utakmici u grupi E naši momci su igrali protiv favorizovane selekcije Švedske. Poraženi smo rezultatom 29:20 ,ali pružili smo hrabru partiju aktuelnim prvacima Evrope, a čak smo ih nadigrali jednim dijelom u drugom poluvremenu. Ipak Švedska je daleko ispred nas po kvaliteti, koristili su naše greške u finišma poluvremena, ali naša igra sigurno obećava pred nastavak prvenstva, ako uporedimo sa Yellow Cupom.

Odlično smo otvorili utakmicu i poveli 0:1 golom Senjamina Burića. Gottfridsson postiže prvi gol za Švede tek u šestoj minuti za 1:1. Ipak, Švedska brzo preuzima kontrolu utakmice i na krilima Gottfridssona u 15. minuti odlaze na +3, na semaforu je bilo 7:4.

Pomenutih 7:4 na semaforu je bilo skoro pet minuta, a na našem golu briljirao je Benjamin Burić koji je vezao tri odbrane. Nakon toga kontra Mehmedćehajića koji pogađa za 7:5.

Naši momci su igrali vrlo dobru odbranu u prvom poluvremenu, nismo Šveđanima dali da se razigraju. U napadu smo igrali do pasivne, igrali smo na mali broj golova.

U 25. minuti golom Wannea nakon kontre Švedska odlazi na +4 (9:5), nakon toga idu i na 11:5 zahvaljujući našim tehničkim greškama, a do kraja prvog poluvremena rezultat je glasio 14:7 za Švedsku. Pred kraj prvog poluvremena ipak pad u igri naše selekcije iako je do skoro 20 i više minuta izgledalo vrlo dobro.

Oglasi

Drugo poluvrijeme otvaramo još jednom izgubljenom loptom i nastavljamo u ritmu u kojem smo završili prvo sa tehničkim greškama. Ipak u 32. minuti smanjujemo na 14:8 golom Đurđevića, a zatim Herceg smanjuje na 14:9, a onda Burić brani još jedan pokušaj Švedske, a mini seriju od 3:0 zaokružujemo golom Hecega za 14:10 i smanjujemo prednost Švedske.

U 40. minuti sjajno drugo poluvrijeme dovelo nas je do situacije da imamo napad za -3, ali udarac Panića zaustavlja Palick, a Švedi nas brzo kažnjavaju i odlaze na 17:12. U 44. minuti Burić brani pokušaj Šveđana, a onda postiže na prazan gol za 18:15 i došli smo na -3. Dvijem inute kasnije s igračem manje nakon isključenja Terzića vraćamo se ponovo na -3 golom Faljića.

U posljednjih deset minuta ulazi se rezultatom 21:17 za Švedsku, borli smo se, dali posljednji atom snage, onda pad koncetracije, greške i Švedska je na kraju brzim golovima rutinski privela meč kraju i slavila rezultatom 29:20.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo u rukometu, grupa E, 1. kolo:

Švedska - Bosna i Hercegovina (14:7) 29:20

Top Komentari

BosanskaSvedska
BiH iznad svih!
2 0
burazengija
Dosta bolje nego u proslim utakmicama, svaka cast momci samo vas idioti mogu prozivati i napadati igrate do maksimuma koji trenutno imate samo jako! Ima buducnosti u vama!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi