Novi šok za hrvatski rukomet: Kauboji su večeras totalno razočarali
FOTO: EPA

Kvalifikacije za EP

Novi šok za hrvatski rukomet: Kauboji su večeras totalno razočarali

H. Zilić

Ove sedmice na rasporedu su kvalifikacije za EURO 2024. godine u rukometu. Utakmice koje su završene do ovog trenutka ponudile su nekoliko zanimljivih rezultata.

Gruzija je u grupi 6 iznenađujuće visoko savladala Litvaniju sa 32:18 i tako ostala u utrci za historijski plasman na prvenstvo Evrope.

Francuska je lakše od očekivanog u grupi 8 deklasirala selekciju Poljske sa 28:38, ali iz ove grupe je jasno da će i Francuzi i Poljaci na EURO, jer su selekcije Italije i Latvije totalni autsajderi.

Senzaciju večeri priredila je Nizozemska.

Nizozemci su u trećem kolu grupe 5 savladali favorizovanu Hrvatsku rezultatom 32:27.

Prvo poluvrijeme je već dalo naslutiti da bi ovo mogla biti loša noć za Kauboje. Nizozemci su na poluvremenu vodili sa 15:13.

Oglasi

U nastavku uraganska igra Lala, na momente su imali i sedam golova razlike, ali na kraju konačnih 32:27.

Nizozemsku je do trijumfa predvodio Luc Steins sa pet postignutih golova iz sedam pokušaja.

Kod selekcije Hrvatske tri rukometaša su postigla po četiri gola, a to su bili Karačić, Lučin i Štrlek.

U ovoj grupi su još Belgija i Grčka. Hrvatska i Nizozemska sada imaju po četiri boda, a ako Belgija dobije Grčku tek će se tada grupa zakomplikovati.

Ovome dodajmo da je u grupi 1 Turska savladala Luksemburg u gostima sa 30:29 u vrlo uzbudljivoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi