Perkovac u reprezentaciju Hrvatske vraća legendarne rukometaše

Smatra da mu trebaju

Perkovac u reprezentaciju Hrvatske vraća legendarne rukometaše

Esmer Oštraković

Nakon jako lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu, čelnici Rukometnog saveza Hrvatske, odlučili su se da je vrijeme za promjene.

Tako je Hrvoje Horvat smijenjen sa mjesta selektora, a na njegovo mjesto došao je iskusni trener, Goran Perkovac.

On je odma nakon preuzimanja dužnosti najavio velike promjene u sastavu, a prva promjena biti će ponovni poziv golmanu Marinu Šegi koji ima 38 godina.

Svoje mjesto u reprezentaciji trebao bi imati i desni bek Luka Stepančić koji ima 32 godine i vraća se nakon dvije godine pauze zbog povrede.

Perkovac je, navodno, razgovarao i sa Manuekom Štrlekom koji ima 34 godine, a smatra se jednom od najboljih lijevih krila u historiji hrvatskog rukometa.

On bi se također trebao naći na spisku reprezentacije Hrvatske za naredne utakmice, ali ni tu nije kraj kada je riječ o promjenama.

Zanimljiva situacija je oko legendarnog golmana Mirka Alilovića koji se oprostio 2018. godine, naravno od reprezentativnog rukometa.

Odlučio je Alilović na prošlom Evropskom prvenstvu biti dio reprezentacije i tako pomoći, a čini se da bi uskoro mogao uraditi isto.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Unatoč godinama, Alilović brani sjajno i očekuje se da će ga Perkovac pokušati nagovoriti na barem još jedan povratak u reprezentaciju.

Ostaje da vidimo šta će se dešavati u narednom periodu, ali čini se da će biti veliki broj povrataka iskusnih igrača u reprezentaciju Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi