Horvat je bivši, Hrvatska dobila novog selektora
FOTO: EPA

Nakon lošeg nastupa na SP-u

Horvat je bivši, Hrvatska dobila novog selektora

Haris Zilić

Stigle su očekivane vijesti iz Hrvatske kada je u pitanju rukometna reprezentacija te zemlje. Nakon loših nastupa na minulom Svjetskom prvenstvu, Hrvoje Horvat nije više selektor Kauboja.

Hrvatska se nije uspjela plasirati u četvrtinu finala što je svakako bilo razočarenje za tamošnju javnost.

Horvat je to platio otkazom, a već se zna ko će ga zamijeniti na poziciji selektora.

Novi selektor hrvatske rukometne reprezentacije je Goran Perkovac.

"Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom.

Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale", stoji u saopštenju HRS-a.

Oglasi

Horvat nije uspio vratiti Hrvatsku u svjetski vrh, a mnogi su mišljenja da pod njegovim vodstvom Hrvatska nije igrala ni približan rukomet kakav zna i treba da igra.

Horvat je ipak ostao upamćen, ali van terena.

Sada već bivši hrvatski selektor dao je bizaran intervju za hrvatski RTL po završetku prvenstva svijeta.

Na pitanje o mogućoj ostavci samo je otvarao usta i zgrozio javnost.

Prije ove nevjerovatne gestikulacije poslao je srce u kameru što je bilo i više nego neozbiljno u situaciji u kojoj se nalazila hrvatska reprezentacija.

Top Komentari

pero98
Sretno novom izborniku.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi