Objavljen uži spisak reprezenativaca za Evropsko prvenstvo u rukometu

Igra se u januaru 2024. godine

Objavljen uži spisak reprezenativaca za Evropsko prvenstvo u rukometu

Eldar Ganibegović

Narednog mjeseca očekuje nas Evropsko prvenstvo u rukometu, a selektor naše reprezentacije, Irfan Smajlagić, objavio je uži spisak. 

Od 10. do 28. januara u Njemačkoj će biti održano Evropsko prenstvo u rukometu.

Tamo će nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine, a selektor Irfan Smajlagić danas je objavio uži spisak rukometaša koji će biti u konkurenciji za utakmice na kontinentalnoj smotri.

Računa Irfan Smajlagić na ukupno 21 igrača, a to su:

Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mario Pavlak (Sloboda Tuzla), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Slooda Tuzla), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Mirko Mišetić (Sloboda), Lika Perić (Celje; Slovenija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija), Vladan Đurđević (Borac).

Okupljanje je zakazano za 25. decembar u Sarajevo, dok će 3. januara 2024. godine otputovati u Švicarsku na Yellow Cup.

Oglasi

Tamo će naša selekcija igrati protiv Argentine, Rumunije i domaće Švicarske, št oće poslužiti kao završne pripreme pred EURO.

Iz Švicarske će naša reprezentacija otputovati za Mannheim, gdje će igrati svoje utakmice na Evropskom prvenstvu.

Podsjećamo, 11. januara igramo protiv Švedske, dva dana kasnije protiv Nizozemske, a 15. januara protiv Gruzije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Osim rukometaša, u Njemačkoj bi na EURO-u 2024. godine mogli nastupiti i naši fudbaleri koji u baražu u martu za protivnika imaju Ukrajinu, pa pet dana kasnije Izrael ili Island. Ako pobijede, jasno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti