Borac protiv Benfice

EHF European Kup

Borac protiv Benfice

Haris Zilić

ŽRK Borac jedan je od bh. klubova koji su nastavili evropski put.

Banjalučke Osice izborile su plasman u treće kolo EHF European Kupa nakon što su eliminisali kiparsku Latisju, ali onda se žrijeb nije "mazio" sa timom iz Borika.

Naime, Borac je za protivnika u trećem kolu dobio jednog od glavnih favorita za osvajanje EHF European Kupa, a to je portugalska Benfica.

Tim iz Lisabona je trenutni lider u prvenstvu Portugala i Banjalučanke čeka izuzetno težak dvomeč.

Benfica je u drugom kolu eliminisala ekipu Stockerau iz Austrije. Ukupan rezultat glasio je 72:40 u korist portugalske ekipe.

Banjalučanke će u prvom meču 3. decembra igrati u dvorani Borik u Banjaluci, a revanš je sedam dana kasnije u Lisabonu.

Nema sumnje da će za mladi tim Borca ovo biti jedno veliko iskustvo.

Ovome dodajmo da su Osice nakon dugo vremena preskočile jednu prepreku u Evropi, tako da se plasman u treće kolo EHF European Kupa može smatrati dobrim rezultatom, znajući u kakvoj je situacija bh. klupski rukomet, psoebno ženski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi