Banja Luka za vikend domaćin evropskih utakmica

EHF European Cup

Banja Luka za vikend domaćin evropskih utakmica

Haris Zilić

Kultna dvorana banjalučki Borik za vikend će biti domaćin evropskih utakmica.

ŽRK Borac će u drugom kolu EHF European Cupa ugostiti Latsiu sa Kipra.

Banjalučanke su favoritkinje u ovom dvomeču, a prema ranijem dogovoru predstavnika klubova oba duela će biti odigrana u gradu na Vrbasu.

Prvi susret zakazan je za petak (7.10.) u 19 sati, a revanš duel u nedjelju (9.10.) sa početkom u 17 sati.

U banjalučkom klubu su se maksimalno potrudili u organizaciji utakmice i sve je spremno za dvomeč.

Kako su naveli u klubu ovo se može smatrati i historijskim duelom jer rukometašice Borca imaju priliku da se prvi put u kluspkoj historiji plasiraju u treće kolo EHF European Kupa.

Popularne Osice su loše otvorile novu sezonu u Prmeijer ligi BiH sa dva poraza u derbijima protiv Gurda i Hadžića, tako da bi uspjeh u Evropi bio i dobar na podizanju samopouzdanja za nove izazove u prvenstvu.

Iz Borca ne bježe od uloge favorita, ali veoma su oprezni jer su svjesni da evropske utakmice mogu ponuditi i dosta iznenađenja.

Eventualni plasman Borca u treće kolo bio bi dobar za bh. klupski rukomet gdje nam je koeficijent proteklih sezona značajno oslabio.

Naravno, zbog nastupa u EHF European Cupu Banjalučanke ovaj vikend neće igrati redovno kolo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi