Sloboda preskočila prvu evropsku prepreku
FOTO: E. Dindić

Odlično otvaranje sezone za Tuzlake

Sloboda preskočila prvu evropsku prepreku

Haris Zilić

Rukometaši Slobode odlično su otvorili novu sezonu i u prvom kolu EHF Euroepan Cupa eliminisali su ekipu Team Klaksvik sa Farskih ostrva.

U revanš duelu koji je odigran danas također u tuzlanskom Mejdanu, Sloboda je bila bolja rezultatom 23:18.

To je bila malo lakša utakmica od one prve u petak u kojoj je Sloboda bila bolja 30:19.

Prema ranijem dogovoru klubova oba duea su odigrana u Tuzli.

Jasno je bilo nakon petka da je bh. predstavnik zakoračio u drugu rundu, ali i danas su odigrali ozbiljno u momentima kada je to bilo potrebno.

Oglasi

Tuzlaci su na poluvremenu imali prednost 17:11 i tako mirno ušli u posljednjih pola sata i otklonili sve dileme oko putnika dalje.

U drugom poluvremenu današnje utakmice egal, sa malo golova do konačnih 23:18.

Slobodu u drugoj rundi čeka težak posao, protivnik je izraelska ekipa Maccabi Le Zion za koju nastupaju bh. rukometaši Ivan Karačić i Gafar Hadžiomeerović.

EHF Europen Cup, revanš utakmica:

Sloboda - Klaksvik  23:18 (17:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi