Gruđanke pružile vrlo dobar otpor favorizovanoj ekipi iz Nizozemske

Revanš u nedjelju

Gruđanke pružile vrlo dobar otpor favorizovanoj ekipi iz Nizozemske

Haris Zilić

Aktuelne rpvakinje Bosne i Hercegovine rukometašice Gruda odigrale su večeras prvu utakmicu prvog kola EHF European Kupa protiv nizozemske ekipe Westfriesland SEW.

Nizozemska ekipa je bila favorit u ovom duelu, ali Gruđanke su pružile odličan otpor i na kraju trijumf domaće ekipe rezultatom 34:27. Na poluvremenu je bilo 18:15 za SEW.

Pobjednički tim je predvodila Denise Mol sa devet golova, Lynn Hotman je dodala pet pogodaka.

Kod Gruda najefikasnija je bila Ana Petrović sa devet golova, dok je na golu sjajna bila Dragana Vukosavljević sa 11 uspješnih odbrana.

Revanš duel se također igra u Nizozemskoj, a na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 13 sati. Gruđanke se sigurno neće tek tako predati.

I rukometašice Hadžića ovaj vikend u Turksoj igraju revanš protiv Konyalitija koji je u prvoj utakmici u Hadžićima visokim trijumfom osigurao plasman dalje.

Krivaja će također na parket, igraju u Zavidovićima dvomeč protiv azerbejdžanskog Azeryola.

Prošli vikend, banjalučki Borac se oprostio od EHF European Kupa sa dva ubjedjiva poraza u Slovčakoj protiv favorizovane ekipe Iuventa Michalovce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi