Bosna i Hercegovina krunisala još jednog prvaka uz novi rekord
FOTO: HRK Grude

Slavlje na jugu

Bosna i Hercegovina krunisala još jednog prvaka uz novi rekord

H. Zilić

U vikendu iza nas Bosna i Hercegovina je krunisala još jednog prvaka, a ujedno smo vidjeli i novi rekord u bh. sportu.

Rukometašice Gruda osvojile su i matematički novu titulu prvakinja Bosne i Hercegovine.

Gruđanke su do titule došle nedjeljnim trijumfom u derbiju kola protiv Hadžića na gostujućem terenu rezultatom 39:30.

HRK Grude je do trijumfa predvodila sjajna Jovana Ilić sa 14 postignutih pogodaka.

Ova utakmica je prošla u fer i sportskoj atmosferi, a psoebno se izdvaja trenutak sa početka meča gdje su predstavnici domaćeg kluba na sjajan način dočekali gošće, što je tim iz Gruda psoebno naglasio u svom izvještaju.

"Ovim putem zahvaljujemo ekipi RK Hadžići na fer i sportskoj igri , na srdačnom gostoprimstvu, baklavama , hurmašicama i ostalim bajramskim slasticama i želimo im puno sreće u nastavku sezone", stoji u izvještaju HRK Grude.

Oglasi

Tim iz Hercegovine tako je postao novi rekorder u bh. ženskom rukometu.

Za Grude je ovo bila osma titula prvaka Bosne i Hercegovine i tako su se izdvojile na vrhu trofejne liste.

Iza Gruda je ostala ekipa banjalučkog Borca koja je sedam puta bila prvak Bosne i Hercegovine u konkurenciji rukometašica.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Do kraja prvenstva su ostala tri kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a Grude imaju nedostižnih sedam bodova prednosti ispred Hadžića.

U vrhu je sve jasno, ali na začelju će biti velike borbe za opstanak između jedinstva iz Brčkog, Mire iz Priejdora i Sloge iz Gornjeg Vakufa, dvije ekipe će napustiti društvo najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi