Gruđanke okončale evropski put

Portugalska ekipa bila jača

Gruđanke okončale evropski put

Haris Zilić

Akutelne prvakinje Bosne i Hercegovine HRK Grude završio je nastup na evropskoj  sceni.

Gruđanke su u dvomeču prvog kola EHF European Kupa eliminsane od favorizovane ekipe Sao Pedro Sul iz Portugala.

U ranijem dogovoru dva kluba oba duela su odigrana u Portugalu.

U prvom meču igranom u petak Sao Pedro je slavio rezultatom 39:28. U tom meču portugalska ekipa je dokazala da je u ovom trenutku jača od našeg prvaka.

Revanš duel odigrna je sinoć, a Sap Pedro je slavio sa 35:31. Gruđanke su pružile dobar otrpor favorizovanim domaćinima i časno se oprostile od Evrope. Drugo poluvrijeme naše prvakinje su dobile sa 17:20.

Zbog nastupa u Evropi, prolongiran je duel 4. kola Prmeijer lige BiH između Mire Prijedor i Gruda.

Drugi predstavnik Bosne i Hercegovine u EHF Eruopean Kupu ekipa Borca palsirala se u drugom kolo nakon što je prošli vikend eliminisala ekipu Latsie iz Nikozije predstavnice Kipra.

Banjalučke Osice sada čekaju protivnika u drugom kolu EHF Euroepan Kupa, a ako žrijeb bude povoljan, možda se otvori prilika Banjalučankama da nastave evropsku avanturu ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi