Katastrofa Izviđača u Bukureštu
FOTO: RK Izvidjac/facebook

EHF Evropa liga

Katastrofa Izviđača u Bukureštu

Haris Zilić

Bosna i Hercegovina po prvi put u historiji ove sezone ima klub u EHF Europa ligi i start nećemo pamtiti po dobrom, tačnije naš predstavnik i aktuelni prvak Izviđač iz Ljubuškog.

Izviđač je gostovao večeras kod Dinama u Bukureštu i doživio pravu katastrofu.

Dinamo je slavio rezultatom 52:24!

Sve ja jasno bilo nakon prvog poluvremena koje je rumunjska ekipa dobila sa pomalo nevjerovatnih 27:7.

Domaći tim do trijumfa je predvodio Andrii Akimenko sa 11 postignutih golova, šest je postigao Alex Pascual Garica, kao i Ante Kuduz.

U redovima Izviđača Filip Odak je susret završio sa pet psortignutih golova, koliko je dao i Ivano Pavlović.

Oglasi

Na golu Dinama Heidariras i Cupara su zajedno skupili 15 intervencija, dok su kod Izvišača Alihodžić i Suljević meč završili sa ukupno pet odbrana.

Iako su Skauti ušli u ovaj duel sa problemima uzrokovanim povredama, ovako visok poraz mora da zabrine bez obzira na sve.

Ne samo u Izviđaču nego i cijeli bh. rukomet jer Izviđač je naša najbolja ekipa posljednjih godina, a večeras smo vidjeli gdje smo u odnosu na neki evrospki nivo.

U ovoj grupi su još Fuchse Berlin i Chambery tako da Izviđač čeka još pet teških utakmica.

Ako ništa izabranici Tonija Čoline će nakon dugo vremena u našu zemlju dovesti ozbiljne rukometne klubove iz najjačih liga Evrope.

Top Komentari

HamzaVojvoda
27 7 poluvreme hahaha bruka i sramota
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi