EHF izabrao najbolju sedmorku prvog kruga, Hrvati bijesni zbog iste
Foto: EPA

Dosta čudan izbor

EHF izabrao najbolju sedmorku prvog kruga, Hrvati bijesni zbog iste

S. Grebović

Krovna kuća evropskog rukometa (EHF), izabrala je najbolju sedmorku prvog kruga takmičenja na Europskom prvenstvu, koje se održava Norveško, Austriji i Švedskoj.

U najboljoj sedmorci nema nijednog reprezentativca Hrvatske, no zato su tu Andre Schmid i Kay Smits. Schmid igra na poziciji srednjeg vanjskog u švicarskoj reprezentaciji, a Smitsu je desni vanjski holandske reprezentacije.

Obojica su se skupa sa svojim selekcijama oprostile već nakon prvog kruga, a izabrani su isključivo iz razloga jer su bili daleko najbolji strijelci svojih reprezentacija. Schmid je u tri utakmice zabio 27 golova i upisao 15 asistencija, a Smits zabio 22 pogotka i upisao pet asistencija.

Hrvatski mediji nisu ostali imuni na ovaj izbor, budući da ni jedan igrač Line Červara nije dobio mjesto u najboljoj ekipi, iako su Kauboji na maksimalnom učinku.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Možda najveća bizarnost ovog odabira je pozicija desnog krila, na kojoj je EHF uvrstio Slovenca Blaža Janca. Na istoj toj poziciji igra ponajbolji igrač prvenstva i jedan od najubojitijih strijelaca njemačke Bundeslige, Austrijanac Robert Weber.

S druge strane, Slovenac Janc je na prosjeku od tri gola po utakmici, uz svega 70-ak posto uspješnosti, te samo jedne asistencije.

Top Komentari

pero98
Oko cega se vi zamarate, to je najmanja briga prije utakmice protiv Njemacke
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi