EHF izbacio francuske klubove iz Lige prvaka?

Iznenađujuća odluka

EHF izbacio francuske klubove iz Lige prvaka?

A. Čaušević
Teme:

Evropska rukometna federacija (EHF) je izbacila PSG i Montpellier iz Lige prvaka, prenose francuski mediji.

PSG i Montpellier su iskazali nezadovoljstvo kalendarom za ostatak sezone 2019/20, a EHF je odmah odlučio da izbaci dva francuska kluba koji su trebali nastupiti u prvoj rundi nokaut faze.

"Situacija kao ona u meču Kielce - Rhein Neckar Lowen prije nekoliko godina se neće ponoviti. Završetak sezone u Ligi prvaka predstavlja značajan novac za klubove i EHF. Zagreb će zamijeniti PSG, a Meshkov Brest će igrati umjesto Montpelliera. Ako ti klubovi nisu zadovoljni neka igraju SEHA ligu", navodno je poručio predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

Podsjećanja radi, prije dvije godine Rhein Neckar Lowen je na prvi meč 1/16 finala Lige prvaka uslijed zgusnutog rasporeda poslao B tim i doživio debakl od Kielca. Poljaci su slavili 41:17.

Inače, ova odluka  EHF-a koja tek treba sačekati zvaničnu potvrdu će omogućiti organizatorima francuske Starlige da naprave novi kalendar i sezonu okončaju kako to i zamisle.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi