Szeged srušio favorizovani PSG, Aalborg rutinski sa Celjem
FOTO: EPA

Rukometna liga prvaka

Szeged srušio favorizovani PSG, Aalborg rutinski sa Celjem

S. Grebović

Danas su bila na rasporedu dva susreta rukometne Lige prvaka u kojim su ubjedljive pobjede slavile domaće ekipe.

Rukometaši Szegeda su pred svojim navijačima slavili veliku pobjedu protiv PSG-a rezultatom 32:29. Domaći su u prvom poluvremenu odigrali ispodprosječno pa su sa minusom od šest golova otišli na odmor.

U nastavku potpuno druga priča. Parižani su neobjašnjivo stali na šta su Mađari imali odgovor i do kraja ih prestigli i slavili veliku pobjedu.

Canelas Reixach iz Szegeda je bio prvo ime susreta sa 10 pogodaka, dok je u poraženom taboru bolji od ostalih bio Danac Mikkel Hansen sa sedam golova.

Liga prvaka, 12. kolo:

Szeged-PSG 32:29 

Aalborg je na svom parketu bio siguran protiv slovenačkog Celja sa 28:24. Domaći su u prvom poluvremenu praktički riješili pitanje pobjednika, budući da su goste nakon 30 minuta igre ograničili na svega devet golova.

Do kraja su tu prednost očuvali i slavili svoju šestu ovosezonsku pobjedu. Do iste ih je predvodio Strandgaard sa šest golova, dok je jedan manje dodao Barthold.

Kod slovenačke ekipe po pet su dali Leban i Horzen.

Liga prvaka, 12. kolo:

Aalborg-Celje 28:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi