EHF izrekao novčanu kaznu RS BiH!

Bizaran propust

EHF izrekao novčanu kaznu RS BiH!

A. Čaušević

Evropska rukokmetna federacija novčano je kaznila Rukometni savez BiH zbog propusta tokom kvalifkacija za Evropsko prvenstvo sljedeće godine. 

EHF je izrekao kaznu za tri saveza zbog propusta u organizaciji, tj. neispunjavanju svih zahtjeva na susretima 5. i 6. kola kvalifikacija.

BiH je u petom kolu igrala protiv Bjelorusije, a kaznu od 500 eura je izrečena zato što na podlozi za igru nisu bile nalijepljenje reklame EHF-ovih sponzora.

EHF je ovu odluku donio prije sedam dana, RS BiH je imao pravo žalbe i to do danas, ali nije poznato da li je ista upućena.

Inače, još su kažnjeni hrvatski i slovački savez i to sa 1000, odnosno 500 eura.

Top Komentari

DeleteTheElite
Sad ce se ono govno iz saveza sto je sralo na Sumana usutit a Bilal ce platit iz svog dzepa
4 0
Edy
ah ne ne ne otkud da se to sad plati pa to je nevjerovatno kakva rigorozna kazna,nadam se da ce savez uspjeti nekako skupiti te pare i to platiti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi