Objavljen raspored utakmica: BiH će u četiri dana odigrati tri teške utakmice

Objavljen raspored utakmica: BiH će u četiri dana odigrati tri teške utakmice

E. Škorić

Voljom žrijeba u Beču, rukometni reprezentativci BiH igrat će u grupi D Evropskog prvenstva s Francuskom, Norveškom i Portugalom.

I sam selektor Bilal Šuman odmah je potvrdio da se radi o najtežoj mogućoj grupi, a uz to umjesto u Beču ili Grazu, morat ćemo putovati u norveški Trondheim.

Tamo će biti odigrani mečevi u grupi D gdje je Norveška favorit, a uz nju i Francuska, dok je Portugal zadnjih godina izrastao u moćn u rukometnu naciju.

Bosna i Heregovina prvi meč na debitanskom Euru 2020. godine igra 10. januara protiv Norveške od 20:30 sati Od 18:15 sati igra se meč Francuska - Portugal.

BiH u drugom kolu dva dana kasnije od 16 sati igra protiv Portugala, dok je od 18:15 na programu veliki derbi između Francuske i Norveške.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Meč 3. kola igramo 14. januara u 18:15 sati protiv Francuske, a istog dana od 20:30 satwi svoj meč igraju Portugal i Norveška. Dvije prvoplasirane ekipe prolaze dalje, a svi mečevi igraju se u dvorani Trondheim Spektrum u Trondheimu.

Top Komentari

Haroni
Imat će uglavnom podršku s tribina. Samo nas u Trondheimu ima 800-900, a gdje je ostatak Norveske, Svedska itd
7 0
crni1000
bez komentara
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi