EHF odredio nositelje i nenositelje u baražu za Svjetsko prvenstvo

Poznat je status bh. rukometaša

EHF odredio nositelje i nenositelje u baražu za Svjetsko prvenstvo

A. Čaušević

EHF je odredio nositelje i nenositelje prilikom žrijeba baraža za Svjetsko prvenstvo u Egiptu 2021. godine. 

Ukupno 14 evropskih selekcija će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Tamo su već Danska kao aktuelni prvak svijeta te Španija, Hrvatska i Norveška kao tri najbolje plasirane selekcije na minulom Evropskom prvenstvu.

Deset preostalih učesnika sa Starog kontinenta bit će poznato nakon baraža koji će se igrati u junu. Prvi susreti su na programu od 5. do 7., a revanš mečevi od 9. do 11. juna.

Žrijeb baraža na programu je 9. marta u Beču sa početkom u 19 sati, a Bosna i Hercegovina se našla u grupi nenositelja, odnosno bolji iz dvomeča predbaraža između BiH i Rumunije će biti nenositelj.

Nositelji: Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka, Francuska.

Nenositelji: Sjeverna Makedonija, Švicarska, Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina, Srbija te pobjednici parova Turska - Rusija, Rumunija - Bosna i Hercegovina, Poljska - Litvanija, Izrael - Latvija.

Bosna i Hercegovina će dvomeč s Rumunima igrati u aprilu. Prvi meč se igra u Rumuniji 16. aprila, revanš je na programu tri dana kasnije u Bugojnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi