EHF se oglasio povodom situacije oko koronavirusa: Postavljen je novi uslov za reprezentacije

Da li će se održati Evropsko prvenstvo?

EHF se oglasio povodom situacije oko koronavirusa: Postavljen je novi uslov za reprezentacije

Haris Zilić

Koronavirus stvorio je velike probleme reprezentacijama učesnicama predstojećeg Evropskog prvenstva u rukometu.

Neki su čak doveli i u pitanje nastupa na EURO-u, a povodom cijele situacije oglasio se i EHF, koji je predložio pravilnik vezano za koronavirus.

Tačnije u pitanju je novi uslov za reprezentacije učesnice ako budu imale igrače pozitivne na koronavirus.

Novi uslov će biti pet dana izolacije nakon pozitivnog testa, i dva uzastopna negativna testa, nakon čega će rukometaš steći pravo da zaigra.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Ova odluka još čeka zvaničnu potvrdu, ali sigurno da će EHF sve učiniti da ne dođe do najgoreg scenarija, a to je otkazivanje prvenstva Evrope na kojem nastupa i selekcija Bosne i Hercegovine, a izabranici Ivice Obrvana smješteni su u grupu sa selekcijama Španije, Švedske i Češke.

Podsjetimo, naša selekcija se jutros vratila u Sarajevo nakon što je otkazan duel na Croatia Cupu u Osijeku jer je i u našoj reprezentaciji bilo pozitivnih na koronavirus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi