Enes Sirćo: Ne smijemo gubiti bodove na domaćem terenu

Bosna dočekuje Maglaj

Enes Sirćo: Ne smijemo gubiti bodove na domaćem terenu

E. Čaušević

Nakon reprezentativne pauze Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukometaše nastavlja se ove sedmice. 

Trećeplasirana ekipa Bosne iz Visokog će na svom terenu u okviru 6. kola dočekati ekipu Maglaja.

Visočani su u prethodnih pet mečeva osvojili 11 bodova, a upisali su tri pobjede i dva remija. U prethodnom kolu Bosna je remizirala protiv Sloge u Doboju (27:27), a jedan od junaka osvojenog boda bio je golman Enes Sirćo, koji je sakupio 13 odbrana.

"Prošlo je mnogo vremena od te utakmice u Doboju. Nama je najvažnije da nismo poraženi. Imali smo šansu da pobijedimo, ali je i Sloga imala svoje šanse. Na kraju možemo i moramo biti zadovoljni osvojenim bodom", kaže Sirćo.

O narednom rivalu Maglaju, ima samo riječi hvale, ali ističe da Bosna ne razmišlja ni o čemu osim o pobjedi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ne smijemo gubiti bodove na domaćem terenu. Izuzetno cijenimo Maglaj, koji u svom timu ima sjajne individualce. Vidjeli ste da je promjena trenera pozitivno utjecala na ekipu i sigurno da dolaze da odigraju što bolje u Visokom. S druge strane ja vjerujem u nas, naš kvalitet, naše mogućnosti i svi vjerujemo u pobjedu. Mi smo i dalje neporaženi i očekujem da taj niz nastavimo, a vjerujem i da će publika doći u što većem broju da nas podrži protiv Maglaja", poručio je Sirćo.

Utakmica RK Bosna - RK Maglaj igra se sutra (srijeda) u 19 sati u KSC Mladost u Visokom.

Top Komentari

nijepoznat
tako je
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi