Filmska drama, ludnica na terenu i na kraju suze i ponos na licima Crnogorki
FOTO: EPA

Bronzana medalja za Lavice

Filmska drama, ludnica na terenu i na kraju suze i ponos na licima Crnogorki

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu čija se završnica igra u Ljubljani. Lavice su nakon velike drame i produžetaka savladale Francusku rezultatom 27:25.

Utakmica je skoro cijeli period protekla u egalu, Crnogorke su imale dva i tri gola prednosti, Francuska se brzo vraćala i onda spektakl  u posljednje dvije minute.

Crna Gora je vodila 20:19, zatim Francuska prokreće rezultat na 20:21, da bi Crnogorke ponovo došle do 22:21, a onda Francuskinje golom u posljednjim sekundama vode meč u produžetak.

Rezultat regularnog dijela glasio je 22:22.

U produžecima tvrda igra, jake odbrane, a primijetila se i istoršenost u napadu kod obje selekcije.

Ipak više snage u produžecima, ali i sreće imale su Crnogorke i slavile sa konačnih 27.25.

Oglasi

Rezultat u produžecima bio je 5:3 za Crnogorke koje su tako došle do bronzane medalje.

Jovanka Radičević je u dresu Crne Gore odigrala još jednu sjajnu partiju i postigla šest golova, pratila je Đurđina Jauković sa također šest postignutih pogodaka.

Na golu Crne Gore Marta Batinović je skupila šest uspješnih intervencija.

U redovima Francuske u napadu se izdvojila Estelle Nze Minko sa četiri postignuta gola, dok je među stativama Cleopatre Darelux skupila deset uspješnih intervencija.

U finalnom duelu večeras za evropsko zlato igraju selekcije Norveške i Danske u još jednom skandinavskom klasiku.

Ovome dodajmo da je u utakmici za treće mjesto pravdu dijelio sudijski par iz Bosne i Hercegovine, Tatjana Praštalo i Vesna Balvan.

Top Komentari

Salt_boy075
Nevjerovatno ,Pa jbt svi oko nas nesto osvajaju samo mi nista!! Kad prestanemo govoriti nikad a umjesto vjerovati na positivan nacin,osvaajat cemo medalje !!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi