Danska zaustavila crnogorske Lavice
FOTO: EPA

Polufinale Evropskog prvenstva

Danska zaustavila crnogorske Lavice

Haris Zilić

Rukometašice Danske prve su finalistkinje Evropskog prvenstva čija se završnica igra u Ljubljani. U polufinalu su bile bolje od Crne Gore rezultatom 27:23.

Danska je od samog početka utakmice imala vodstvo, Crnogorke kao da su bile u nekom grču.

Dankinje su to iskusno koristile, a možda i do ključne prednosti dolaze u finišu prvog poluvremena koje su dobile sa 14:10.

U nastavku egal susret i ritam koji je odgovarao Danskoj.

Igralo se gol za gol, Crnogorke su u nekoliko situacija dolazile na -3 gola zaostatka, ali to je bilo sve. Na kraju je Danska slavila rezultatom i izborila finale

Dansku je do trijumfa predvodila sjajna Emma Cecilie Uhrskov Friss sa sedam postginutih golova, a u napadu je pratila Mie Enggrob Hojlund sa šest golova.

Oglasi

Na golu reprezentacije Danske Sandra Toft je skupila devet intervencija.

U timu Danske bila je i mlada Elma Haličević koja je ranije odlučila da nastupa za ovu skandinavsku selekciju.

Kod Crnogorki raspoložene su bile Đurđina Jauković i Itana Grbić sa sedam postignutih golova, dok je na golu Marina Rajčić skupila šest uspješnih intervencija.

Dankinje će u finalu igrati sa boljim iz meča Norveška - Francuska, dok će Lavice iz Crne Gore u borbu za bronzu sa poraženim iz pomenutog susreta.

Prije polufinala odigrana je i utakmica za peto mjesto u kojoj su Šveđanke bile bolje od Nizozemske rezultatom 37:32.

Top Komentari

Antaressa
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti