Epidemiološke mjere u Norveškoj odgodile meč u Lige prvaka u Makedoniji
FOTO - EPA

Vardar i Elverum neće igrati

Epidemiološke mjere u Norveškoj odgodile meč u Lige prvaka u Makedoniji

A. Beganović

Duel 2. kola Lige prvaka za rukometaše između Vardara i Elveruma neće biti odigran.

Meč koji se trebao igrati u četvrtak odgodila je Evropska rukometna federacija s obzirom na epidemiološke mjere koje vrijede u Norveškoj.

Naime, rukometaši Elveruma bi u slučaju da su otputovali u Makedoniju po povratku morali biti u četrnaestodnevnom karantinu što znači da u tom periodu ne bi mogli igrati.

Kada će biti odigran ovaj meč još uvijek se ne zna, a kraj grupnog dijela Lige prvaka planiran je za 21. februar naredne godine.

Podsjetimo, na otvaranju sezone Elverum je slavio na gostovanju kod Porta (30:28), dok je Vardar poražen u Bjelorusiji od domaćeg Meškov Bresta (30:28).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi