Svjetska rekorderka dolazi iz BiH: Erna Muhamedagić postigla 32 gola na jednoj utakmici
FOTO: ŽRK Bihać

Protiv Krajine

Svjetska rekorderka dolazi iz BiH: Erna Muhamedagić postigla 32 gola na jednoj utakmici

H. Zilić

Utakmica 14. kola Prve lige FBiH za rukometašice između Bihaća i Krajine ulazi u anale svjetskog rukometa.

Rukometašica Bihaća, Erna Muhamedagić postigla je vjerovali ili ne 32 gola od 34 koliko je dala ekipa Bihaća!

Da, dobro ste pročitali, Erna je mrežu protivnica iz Cazina zatresla 32 puta, što je novi svjetski rekord u ženskom rukometu. Dosadašnji rekord je zabilježen u Brazilu od 29 golova na jednoj utakmici, od zvaničnih i dostupnih rezultata u seniorskoj konkurenciji.

Rukometašica Bihaća, Erna Muhamedagić (17), najbolji je golgeter Prve lige FBiH ove sezone. Erna je sezonu okončala na prosjeku od 23 gola po utakmici što je impozantan učinak.

Erna Muhamedagić je već bila na meti nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije. Predviđa joj se dobra karijera. Nedavno je bila i na okupljanju juniorske U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bihać se prošle godine ponovo aktivirao kada je u pitanju ženski rukomet. Ekipa je veoma mlada, radi se sa mlađim igračicama, dosta je polaznica rukometa, djevojčica, a sudeći prema Erni, rukometnog talenta na Uni neće nedostajati i Bišćanke ponovo možemo očekivati u ozbiljnim ulogama u bh. rukometu. Prije par sezona su igrale i F4 Kupa Bosne i Hercegovine.

Pomenuta rukoemtašica je ove sezone zabijala 20, 27, 25 golova po utakmici, a najmanje je zabila Ilidži. U prvom meču 11, a u drugom 13 pogodaka.

Inače, današnju utkamicu je Bihać izgubio od Krajine rzeultatom 34:55, a pored Erne po jedan gol za Bihać su postigle Ena Alibegović i Amila Kantarević.

Top Komentari

sdsport15
Nestvarno, bravooooo
2 0
user1616752876
Kada igra u ekipi koja za 60 minuta primi 55 golova onda ti je jasno da ostale saigračice ne znaju ni pravila igre.Djevojka je očigledno talantovana i mora sto prije bjezati negdje gdje igraju uobiljan rukomet.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije