Finansijska kriza nije zaobišla ni veliki Kiel

Landin potvrdio

Finansijska kriza nije zaobišla ni veliki Kiel

A. Čaušević
Teme:

Finansijska kriza prouzrokovana pandemijom koronavirusa pogodila je mnoge sportske kolektive, posebice se to odnosi na rukometne klubove.

Kriza nije zaobišla ni Kiel. Danski golman Niklas Landin je potvrdio da je svim članovima njemčakog velikana plata smanjena za 50 %.

Odlični golman je kazao kako se globalnana zdravstvena situacija odrazila i na ekonomiju pa je smanjenje plata bilo neizbježno.

S obzirom da nova sezona Bundeslige neće početi s gledateljima na tribimana to se značajno odrazilo i na prihode Kiela jer je ogroman pad u broju članova s godišnjim kartama.

Kiel je jedan od nastabilinijih njemačkih rukometnih klubova. Kapacitet Wunderino-Arena iznosi 13.000 i tribine su stalno popunjenje pa su značajni finansijski gubici logičan slijed događaja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi