Tužna slika iz njemačke dvorane: Trebalo je da se slavi, ali...

Kiel prvak po 21. put u historiji kluba

Tužna slika iz njemačke dvorane: Trebalo je da se slavi, ali...

E. Škorić
Teme:

Nijemci su završili svoju rukometnu sezonu još 21. aprila, proglasivši Kiel administrativnim prvakom, ali tek je sada vrijeme bilo da se preda trofej ovoj ekipi.

Skromna ceremoninja obilježavanja prvaka u dvorani u Kielu djelovala je pomalo tužno, budući da su rukometaši Kiela 21. naslov morali proslaviti skroz drugačije u odnosu na sve prethodne.

Rukometaši su nosili maske i rukavice, doduše bili su u dresovima, a kada su se fotografisali s trofejom koji su dobili nakon pet godina pauze, morali su stajati na propisanoj udaljenosti.

Pogled je bio tužan jer se sve to dešavalo pred praznim tribinama Sparkasse Arene. Bio je svjetlosni šou i pirotehnički efekti nakon dolaska igrača, ali opet - nije to bilo onako kako bi trebalo da bude.

Domagoj Duvnjak je kao kapiten primio trofej, dok je za najboljeg trenera nagradu dobio Philip Jiha. MVP prvenstva bio je upravo hrvatski rukometaš.

Kiel je bio lider njemačkog prvenstva do koronavirusa. Imao je 44 boda, dva više od prošlogodišnjeg prvaka Flensburga.

Top Komentari

Ivica_Osim8
tuzna je slika kod nas jaro, moze se igrat al ne igra se
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi