Fotografija iz svlačionice Crne Gore koju su Srbiji shvatili kao veliku provokaciju

Nakon pobjede na EP

Fotografija iz svlačionice Crne Gore koju su Srbiji shvatili kao veliku provokaciju

A. Čaušević

U komšijskom derbiju na Evropskom prvenstvu u rukometu Crna Gora je u napetom i neizvjenom meču sa 22:21 pobijedila Srbiju.

Rukometaši Crne Gore su ovaj susret igrali u zelenim dresovima i to nije bio slučajno. To je bilo podsjećanje zelenaško Komitski pokret iz 1918. godine koji je na čelu s generalom Krstom Popovićem božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

Nakon slatke pobjede nad ljutim rivalom i danima kada odnosi između dvije zemlje i nisu idilični uslijedilo je veliko slavlje crnogorskih rukometaša.

Dodatna provokacija za Srbiju bilo je i slavlje iz svlačionice. Sol na ranu Crnogorci su svojim komšijama bacili tako što su pobjedu slavili sa zelenom zastavom, umjesto crvenom koja je službena zastava Crne Gore.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Crna Gora će u trećem kolu igrati protiv Bjelorusije te će u slučaju pobjede izboriti plasman u drugu grupnu fazu. Srbijanski rukometaši su jučerašnjim porazom ostali bez šansi za prolazak dalje.

Top Komentari

genter
Cestitke crnogorci. Samo pisaj po vlaskoj gamadi!
15 4
Eod
Sta im ljudi rade mati mila hahaha,ovi su im postali gori od kosova hahaha
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti