Crnogorce uhvafila euforija: "Hvala im što su me trpili"

Pobijeđena Srbija

Crnogorce uhvafila euforija: "Hvala im što su me trpili"

Admin Čaušević

Crna Gora je stigla do historijske pobjede na Evropskom prvenstvu u rukometu savladavši Srbiju sa 22:21.

Jedna od ključnih figura susreta u Gracu bio je golman Crne Gore, Nebojša Simić koji je sjajno branio u momentima kad se lomi meč.

"Hvala mojim saigračima, koji su me trpjeli 45 minuta, kad me nije nigdje bilo. Ušao sam spreman, ali nekad lopta hoće, nekad neće, a htjela je kad je bilo najvažnije. Hvala navijačima, hvala im što su došli ovdje da budu uz nas. Kakav dan za Crnu Goru", kazao je Simić.

Simić je meč završio sa devet odbrana, a sljedeća misija će mu biti zaustaviti rukometaše Bjelorusije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Neka bude da je ta prva najteža, a sada ne želimo da se zaustavimo. Sa ovakvom igrom i atmosferom možemo da prođemo dalje", kazao je Simić.

Crna Gora i Bjelorusija će u direktnom duelu odlučiti ko će proći u drugu fazu Evropskog prvenstva. Taj susret se igra u ponedjeljak.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Bolje bi im bilo da se opet zovu SER i MO. Da se ujedine dva oka u glavi.
0 2
svasta
Vi ste svetinja kakve crkve!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi