Drama u Grazu: Historijska pobjeda Crne Gore protiv Srbije!

Protiv Bjelorusije za drugi krug

Drama u Grazu: Historijska pobjeda Crne Gore protiv Srbije!

Edmir Škorić

U drugom meču drugog kola grupe A, koja se igra u austrijskom Grazu, Crna Gora je pobijedila Srbiju sa 22:21.

S obzirom da su obje selekcije doživjele poraze u prvom kolu, bilo je jasno da nemaju pravo na još jedan poraz, odnosno da će pobjednik ostati u igri za drugo mjesto, a poraženi može da pakuje stvari.

Stoga je i bilo dosta tvrdo i napeto tokom svih 60 minuta.

Crna Gora je bolje otvorila meč i stigla do plus tri (4:1), pa brzo i do maksimalnih plus 4 (7:3), no do poluvremena su Srbijanci smanjili zaostatak na jedan pogodak, pa se na odmor otišlo pri rezultati 11:10.

Srbija je u nastavku bolje krenula, povela 16:13, ali Crna Gora se vraća i dolazi do preokreta (17:16). Do kraja očekivano žestoka borba za svaki gol i na svaku loptu. Deset minuta prije kraja Crnogorci su poveli 19:17, ali Srbija ubrzo uzvraća i ponovo gledamo egal meč.

U završnici utakmice Crnogorci su vodili, ali srbijanski rukometaši bi izjednačili svaki put. Ipak, Radović minut i po do kraja zabija za 22:20 i rješava dileme oko pobjednika, a svojoj naciji donosi prvu pobjedu na evropskim prvenstvima. U prethodnih 16 mečeva, Crna Gora je imala 15 poraza i remi.

Nemanja Grbović je sa pet golova predvodio Crnu Goru, dok je Miloš Božović dodao četiri. Bogdan Radivojević i Nemanja Zelenović su postigli po četiri na drugoj strani, a najbolji je sa šest golova bio Kukić.

U posljednjem kolu Srbija igra protiv Hrvatske, koja ima dva trijumfa, dok će Crna Gora odmjeriti snage s Bjelorusijom i imati priliku da se direktno potuče za plasman u drugi krug.

Crna Gora - Srbija 22:21 (11:10)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Crna Gora: Mijušković, Simić, Vujović, Glendza, Bakić 1, Čavor 1, Lazović 1, Radović 2, Kankaras, Vujović 2, Sevaljević 2, Božović 4, Lasica 1, Anđelić, Grbović 5, Lipovina 3.

Srbija: Čupara, Ivanišević 1, Mosić, Sretenović 1, Crnoglavac, Đukić 1, Pešić, Radivojević 4, Kolaković, Ilić 2, Pusica, Ilić Vanja, Nikolić, Zelenović 4, Kukić 6, Marsenić 2.

Top Komentari

United_HZ
Svaka čast Crna Gora, gazi male srpe
16 2
hasetz
a sad adio, a sad adio :D
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti