Egipat nije mogao napraviti novu senzaciju: Francuska u finalu Olimpijskih igara
Foto - EPA

Četvrto uzastopno finale

Egipat nije mogao napraviti novu senzaciju: Francuska u finalu Olimpijskih igara

M. Šljivak

Rukometaši Francuske savladali su Egipat rezultatom 27:23 i plasirali su se u finale Olimpijskih igara.

U zaista odličnoj utakmici Francuzi su uspjeli da slome opasne Egipćane i da četvrti put zaredom ostvare plasman u finale na Olimpijskim igrama.

Egipat odlično otvara meč. Poveli su sa 5:1 u uvodnim minutama, ali zatim Francusku u igru vraća čudesni golman Vincent Gerard, koji je briljirao na golu.

Francuzi ubrzo vraćaju utakmicu u egal, uspjeli su u nekoliko navrata i povesti, a na odmor se odlazi neriješenim rezultatom 13:13.

U nastavku meča je Francuska ta koja kontroliše utakmicu. U ovom meču su ipak bili prevelik kolač za Egipat koji međutim do kraja nije odustajao.

Do iznenađenja ova afrička selekcija nije mogla, pa je Francuska otišla u finale gdje će igrati protiv pobjednika drugog polufinala između Španije i Danske.

Francuska će imati šansu da dođe do svog trećeg zlata na Olimpijskim igrama gdje imaju još jedno srebro i bronzu.

Dika Mem i Hugo Descat predvodili su Francusku sa po pet golova u ovom meču, ali vrijedi izdvojiti fenomenalnog golmana Gerarada koji je imao 17 odbrana.

Kod Egipta Yahia Omar i Ahmed Elhamar su zabili po pet golova, a Mohamed Ali je dodao četiri. Ipak, nedovoljno je to bilo danas, ali će se Egipat boriti za bronzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi